Як вибрати надійний сучасний замок для вхідних дверей
Як вибрати надійний сучасний замок для вхідних дверей

Як вибрати надійний сучасний замок для вхідних дверей

На безпеку будинку впливають різні фактори. Один із ключових – це міцність замку на вхідних дверях. Сучасний ринок пропонує власникам великий вибір розумних замків, які володіють високою зламостійкістю. Серед них навіть такі, що відкриваються не тільки звичайним ключем, але й смартфоном.

Вимоги до зламостійкості та безпеки вхідних замків для котеджних будинків такі ж самі, як для замків на дверях квартири. Щоб вберегти свій дім від злочинців, спеціалісти радять монтувати на двері одразу два різних замки. Зверніть увагу на те, що відстань між ними повинна становити не менше, ніж 30 см.

Класичні дверні замки

Найбільш поширеним і традиційним типом вхідних замків є циліндровий. Всередині нього є секретна частина – циліндр або «личинка», які можна змінювати. Кодовий механізм має особливу конструкцію – кілька дисків різної форми та розміру, від яких і залежить секретність замка. Всередині циліндра кожен диск має точкові вирізи і поглиблення на ключі. Їх кількість не повинна бути меншою, ніж 5. Щоб захистити «личинку» від злому, її оснащують спеціальною броненакладкою.

У верхній частині вхідних дверей крім циліндрового замка встановлюють ще один допоміжний – сейфовий або сувальдний. Саме будова спеціальних пластин і сувальд визначає секретність такого замка. Кількість сувальд в замку на одну одиницю менша, ніж кількість борозенок ключа. Надійний сувальдний замок повинен мати ключ мінімум на 6 або й 8 борозенок.

Електрорігельний замок на вхідні двері

Від вибору замка на вхідні двері та хвіртки для приватних будинків залежить безпека дому. Площа котеджу чи індивідуального будинку зазвичай в кілька разів перевищує площу квартири, а коли споруда має кільки поверхів, тоді важливо, щоб замок на вхідних дверях був зручним у використанні. Що це означає? Часто трапляється так, що потрібно швидко відкрити вхідні двері, наприклад, коли прийшли гості, а власник в цей момент знаходиться на другому поверсі і не має можливості швидко спуститися на низ. Для цього була створена система віддаленого контролю доступу – домофон з відеокамерою.

Щоб підключити такий доступ у приватному будинку, потрібно встановити електромеханічний або електрорігельний замок, керувати яким можна буде за допомогою дистанційного пульта чи спеціальної кнопки на панелі управління.

Перед тим, як обирати електромеханічний замок, зверніть увагу на те, що вони бувають двох типів:

  • ті, які закривають від подачі електроживлення (їх ще називають нормально відкритими);
  • ті, які відкриваються від подачі напруги (такі замки називають «нормально закриті»).

Замки другого типу повинні мати механічний ключ, щоб у випадку відключення електрики власник міг відкрити їх.

Особливість електромеханічних замків в тому, що вони відкриваються за допомогою використання електронного контролю доступу (відбитка пальця, кодової панелі чи магнітної карти).

Замок з контролем доступу може бути допоміжним до класичного замка на вхідних дверях.

Розумні циліндрові замки

Найпопулярнішим сучасним типом замків для вхідних дверей є циліндрові замки з контролем доступу. Вони відрізняються особливістю свого механізму. Замість класичної «личинки» всередину циліндрового замка вмонтовують програмовані рішення. Таким чином пристрій стає «розумним» і пропонує домовласнику безліч корисних функцій.

Наприклад, Ви можете обрати для дому замок, який в різний час доби відкриватиметься різним ключом. Якщо в домі працює садівник чи куховарка, вони не зможуть потрапити у приміщення в позаробочий час. До речі, система запам’ятовує, в який час і яким ключом були відкриті двері. Таким чином Ви можете зручно контролювати та аналізувати доступ інших людей до приміщення. Доступ до ключів власник будинку може самостійно контролювати, щоб при необхідні заборонити чи змінити його. Щоб відкрити двері з розумним циліндровим замком, не завжди знадобиться звичайний механічний ключ. Якщо система передбачає відкриття за допомогою Bluetooth технології, то для цього достатньо буде смартфона чи планшета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!