Як нестандартно прикрасити ділянку за допомогою рослин і контейнерів
Як нестандартно прикрасити ділянку за допомогою рослин і контейнерів

Як нестандартно прикрасити ділянку за допомогою рослин і контейнерів

Контейнери – це чудове місце для вирощування різноманітних рослин: квітів однорічних та багаторічних, декоративних дерев чи чагарників та багатьох інших.

Контейнерний сад має безліч переваг від звичайного. Ви самостійно можете вибирати різноманітні вазони та ємності, які разом з декоративними рослинами будуть дуже гармонійно виглядати на території домоволодіння та стануть чудовим дизайнерським рішенням для тих, хто володіє невеликою ділянкою.

Декоративні сади можна переміщувати на свій розсуд коли і куди завгодно.  Мобільність – ще одна особливість контейнерних рослин. В зимову пору року вазони можна перемістити з вулиці у приміщення.

Контейнери допоможуть прикрасити ділянку зі складним ландшафтом, а також молоді сади, де дерева щойно посаджені. На ділянках, які сильно засаджені рослинністю, а місця для нових квітів та дерев недостатньо, також можна використати декоративні вазони, ящики тощо. Їх можна розмістити на терасах, ганках, підвіконниках, сходинках біля вхідних дверей тощо.

Рослини в контейнерах – раціональне рішення для тих, хто хоче вирішити питання щодо зондування саду. Широкий ящик з довжиною близько метра може стати класною переносною ширмою з рослин. Для такої мети слід використовувати багаторічні квіти, які не потрібно буде замінювати кожної весни.

Гармонійно та досить цікаво виглядають підвісні кашпо, якими прикрашають тераси, альтанки і балкони. Звисаючі квіти – чудова ідея для дому та саду. Вони виглядають яскраво та стильно і, водночас, приховують різноманітні недоліки в оформленні.

Типи контейнерів для саду

Продавці контейнерів для квітів пропонують різні варіанти ящиків та вазонів, які підходять не тільки для вулиці, але й для приміщень:

  • Пластикові. Вони є найбільш поширеними. Бувають різного розміру та кольору. Пластикові контейнери відрізняються невисокою ціною та хорошим терміном служби, а також легко відмиваються від залишків бруду. Єдиним недоліком пластикових вазонів є те, що вони можуть вигорати на сонці, якщо виготовлені з неякісного матеріалу.
  • Керамічні. Це універсальний класичний варіант контейнерів для вирощування рослин. Глиняні горщики добре вбирають вологу, стильно виглядають та не піддаються згубному впливу сонячного проміння.
  • Дерев’яні. Контейнери з дерева будуть не дуже раціональним рішенням, адже вони швидко псуються від впливу вологи. Їх можна використовувати в ролі кашпо для пластикового горщика, який має непривабливий зовнішній вигляд.
  • Бетонні контейнери є чудовою альтернативою вуличним горщикам. Вони мають масивний вигляд і гармонійно доповнюють зовнішній інтер’єр. Їх можна виготовити самостійно і використовувати як ємкість для квітів чи кашпо для старих горщиків, що втратити свій первинний вигляд. При встановленні таких контейнерів необхідно брати до уваги той факт, що бетон швидко нагрівається на сонці і довго зберігає тепло, висушуючи землю. Квіти в бетонних контейнерах потрібно поливати частіше, ніж ті, що ростуть в пластикових чи дерев’яних коробках.

Висадження та догляд за рослинами в контейнерах

Для того, щоб рослини добре росли, в контейнерах потрібно робити невеликі отвори для відводу зайвої води, а також прокладати дренаж шаром 3-5 см з гравію, піску або щебеню.

Розмір горщика потрібно обирати, виходячи з розміру кореневої системи рослини. Якщо квіти мають велике коріння, то їм буде некомфортно в тісному вазоні і це заважатиме їхньому росту.

Перед тим, як посадити квіти, у контейнер потрібно засипати грунт, розбавлений некислим торфом, спушуючими матеріалами чи гідрогелем, який поліпшить вологоємність.

Рослини, які ростуть в контейнерах, потребують більш пильного догляду та частішого поливу. Щоб квіти добре росли, їх треба обробляти мінеральними добривами та підкормками.

Існують рослини, які не люблять холоду. На зимовий період їх потрібно переносити у приміщення.

Контейнери для рослин – чудове рішення для оздоблення території будинку і саду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!