Квартира чи будинок?
Квартира чи будинок?

Квартира чи будинок?

Квартира в багатоповерхівці чи приватний будинок зі своєю територією–  така дилема часто виникає перед людьми,  які вирішили придбати власну оселю, але не можуть визначитися, де буде краще жити. Якщо перед Вами теж стоїть таке питання, ця стаття допоможе Вам прийняти правильне рішення.

Переваги будівництва приватного будинку

Будівництво приватного будинку має безліч переваг:

  • менша вартість квадратного метра;
  • вища якість роботи;
  • індивідуальне планування;
  • відсутність сусідів за стіною.
  1. Вартість квартири в місті значно перевищує її собівартість. Це пов’язано з тим, що будівельні компанії несуть додаткові витрати на оплату заробітної плати працівникам, отримання різних дозволів та ліцензій на будівництво. Якщо Ви будуєте житло самостійно, то потреба наймати додатковий персонал (менеджери, бухгалтери, юристи, страхові експерти і т. д.) зникає сама собою.

Оренда приміщення та офіційне працевлаштування всіх спеціалістів, які потрібні для зведення будинку, вимагає чималих коштів. Під час самостійного спорудження будинку витрати підуть виключно на придбання всіх необхідних матеріалів та оплату послуг будівельників.

  1. Якість квартир в новобудовах часто не відповідає очікуванням власників. Нерівні стелі та стіни, розсипання стяжки, поява плісняви на стінах – це те, що отримують новоспечені жильці разом з новим житлом. При будуванні приватного будинку таких проблем не виникне, адже Ви самі можете контролювати процес будівництва на кожному етапі та стежити, щоб все було зроблено якнайкраще.

Будівельні компанії, які займаються спорудженням багатоповерхівок, зацікавлені в тому, щоб зекономити витрати коштів на будівництві, тому дешеве житло не означає якісне.

  1. Люди, які купують квартиру в багатоповерхівці, орієнтуються на розміщення, метраж і вартість. Складно підібрати готовий варіант, який відповідав би всім побажанням власника. Адже планування квартир вже зроблені і Вам потрібно просто вибрати з готового те, що подобається найбільше та підходить по площі і ціні.

Якщо Ви споруджуєте власний будинок, Ви самі вирішуєте, яким він буде – де буде розміщена ванна кімната, кухня, гардеробна тощо.  При бажанні завжди можна добудувати басейн, альтанки, терасу тощо. Отримати житло мрії можливо тоді, коли Ви створюєте його самостійно.

  1. Ще з давніх часів люди завжди жили посеред природи. В останні століття почали створюватись багатоповерхівки, а відчуття власної території поступово знівелювалось. Навіть коли людина живе у своїй квартирі, вона не може себе повністю відчувати ізольованою від інших – за стінкою завжди буде чутно сусідів та різні сторонні звуки і шум.
  2. Зведення чи придбання власного житла – довгострокова інвестиція. При спорудженні своєї оселі Ви поступово вкладатимете кошти в будівництво. А для придбання квартири їх потрібно відкладати впродовж довгого часу. Слід зауважити, що вартість будівельних матеріалів постійно зростає, як і вартість самого житла. Чи доцільно відкладати гроші роками на квартиру, якщо вони постійно знецінюються? Кожен вирішує сам.

Бажаємо зробити Вам оптимальний вибір житла! Пам’ятайте, що Ваш комфорт у Ваших руках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!