Як обрати підрядника для будівництва каркасного будинку
Як обрати підрядника для будівництва каркасного будинку

Як обрати підрядника для будівництва каркасного будинку

Більшість котеджів зводять за каркасною технологією будівництва. Незважаючи на доступність та швидкі терміни зведення каркасних будинків, вони мають і свої недоліки. В наш час в Україні немає встановлених чітких стандартів каркасного спорудження домів. Зважаючи на швидкий та малозатратний спосіб зведення каркасного житла, свої послуги по будівництву таких споруд часто пропонують не тільки професіонали, але й початківці та навіть шахраї. В цій статті Ви дізнаєтесь, як вибрати надійного підрядника та отримати якісне житло.

В Інтернеті можна знайти достатньо інформації по каркасному будівництву. Навіть людина, яка ніколи не тримала цегли в руках, зможе легко вивчити принципи каркасної технології, щоб викликати довіру в клієнта та отримати передоплату. В результаті замовник ризикує отримати неякісне житло або втратити свої кошти. Як же ж вибрати надійного забудовника? Ми розкажемо.

Порівнюйте альтернативи.

Люди використовують різні канали для пошуку фахівців, яким можна довірити будівництво дому. Можна дослухатися до порад друзів чи знайомих, пошукати оголошення в Інтернеті, однак найперше з чого починається знайомство з компанією – це відвідування їхнього сайту чи офіційної сторінки в одній із соціальних мереж. Цього цілком достатньо для того, що скласти приблизне уявлення про компанію, з якою доведеться співпрацювати.

Наприклад, на сторінках фірм у Facebook люди часто залишають відгуки про свій досвід співпраці з забудовником. Позитивні відгуки інших клієнтів означатимуть, що компанія надійна і вміє якісно виконувати свою роботу, а значить до неї можна звертатися.

Людська психіка влаштована таким чином, що їм одразу хочеться поділитися негативними коментарями, якщо щось було не так. Сторінки, де тільки хвалять підрядника можуть викликати підозру. Будь-яка компанія має мати як позитиві, так і нейтральні чи деколи негативні відгуки. Головне – вміти визначати свої помилки та не повторяти їх у майбутньому.

Грамотно оформлений сайт будівельної компанії з цікавими статтями про каркасне будівництво і реальними прикладами реалізації таких проектів, контактною інформацію та зазначенням місцем розташування, безумовно, заслуговує на довіру. Чудово, коли на веб-ресурсі є фотогалерея з зображеннями котеджів різного типу.

Насправді, зведення каркасного будинку потребує багатих знань всіх деталей та технології, адже від цього залежить результат і успішна експлуатація об’єкту в майбутньому.

Є різні нюанси, про які недосвідчені спеціалісти можуть не знати, однак від них може залежати міцність та довговічність конструкції. Наприклад, для спорудження каркасних будинків потрібно використовувати правильно висушену деревину, а ізоляційні плівки на стінах повинні бути геометрично і надійно закріплені.

Доручати зведення котеджу за каркасною технологією забудовникам, які спеціалізуються на цьому, – найкраще рішення для тих, хто хоче стати власником хорошого і довговічного житла. При виборі підрядника, поцікавтеся його досвідом у спорудженні осель саме такого типу, які Вас цікавлять – дачних будинків, житлових котеджів і т. д.

Зверніть увагу на те, скільки часу існує компанія. Якщо вона з’явилась на будівельному ринку зовсім недавно, є ризик, що робота буде виконана з помилками. Адже досвід і професіоналізм – ключові факторі для якісного будівництва. Більшість помилок не дають про себе знати одразу, а починають проявлятися вже через 2-3 роки. Тому доручати спорудження свого будинку слід компаніям, які вже встигли добре зарекомендувати себе на будівельному ринку.

Завітайте в офіс до забудовника та поспілкуйтесь з ним в реальності.

Після того, як Ви ознайомилися з сайтом будівельної компанії, почитали відгуки інших клієнтів та вирішили, що цей забудовник Вам підходить, настав час реального знайомства. Відвідайте офіс компанії та поспілкуйтесь з працівниками.  Попросіть показати документи, які підтверджують кваліфікацію фахівців. З’ясуйте чи компанія має в своєму складі спеціалістів, які Вам потрібні.  Часто трапляється так, що фірма, яка не має великих щорічних замовлень, не тримає в своєму штабі всіх необхідних фахівців, а наймає потрібних людей тільки на час будівництва. Зазвичай це не передбачає довгострокового співробітництва, тому кваліфікації таких людей не завжди можна довіряти. В майбутньому клієнт ризикує отримати неякісне будівництво.

Надійна компанія-забудовник, яка займається спорудженням каркасних домів повинна мати у своєму складі інженера-конструктора та архітектора. По можливості з ними варто зустрітися, щоб обговорити ключові питання по будівництві і водночас оцінити їхню кваліфікацію.

Проектний менеджер повинен Вам запропонувати кілька варіантів проектів. Можете ознайомитися із вже готовими будівельними напрацюваннями. Обов’язково одразу оцініть можливості для зовнішнього оздоблення та облаштування будинку.

Щоб побачити, як компанія працює на практиці, відвідайте будь-який об’єкт, що зараз споруджується, поспілкуйтесь з будівельниками, оцініть їхню кваліфікацію та відповідальність до роботи.

Завітавши в офіс, менеджери, звичайно ж, будуть намагатися справити на Вас хороше враження, а от хід справ на будівництві покаже все, як воно є насправді. По тому, як влаштований процес роботи будівельників, можна зробити висновок і про організацію всього процесу спорудження, а також вивчити ставлення спеціалістів до своєї роботи. Люди, які люблять те, що вони роблять, зазвичай, виконують це дійсно якісно, а ті, хто просто заробляють гроші без особливого ентузіазму, можуть халтурити.  Спорудження приватного будинку – не той випадок, коли дозволено припускатися помилок. Тому обирайте для його зведення тих людей, яким дійсно довіряєте.

Навіть, якщо Ви вже оцінили компанію, почитали відгуки та отримали комерційну пропозицію, почекайте декілька днів, щоб ще раз все добре обдумати, а вже потім укладайте договір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!