Чи потрібно робити індивідуальний проект?
Чи потрібно робити індивідуальний проект?

Чи потрібно робити індивідуальний проект?

Більшість архітекторів, дизайнерів та власників приватних домів скажуть, що індивідуальний проект необхідний кожному, хто планує спорудити свій будинок. Така ідея чудово підійде тим, у кого є час, фантазія та достатньо коштів.

 Однак, нерідко трапляється так, що забудовники в якості індивідуального проекту пропонують клієнту той, який вже був розроблений та реалізований раніше. Його просто трохи видозмінюють під потреби замовника, і все. Як зберегти свої кошти та уникнути подібних непорозумінь?

З чого варто розпочати?

В першу чергу перегляньте каталоги з різними проектами та визначтеся з бажаним дизайном та архітектурою. Зрозумівши сучасні тенденції, Вам буде легше спілкуватися з архітектором. Крім того, під час перегляду каталогу Ви можете натрапити на вже готовий проект, який сподобається Вам та буде повністю відповідати всім потребам. Це зекономить кошти на індивідуальну розробку. Для того, щоб зробити дім унікальним, Ви можете оздобити його на свій смак.

Плюси готових проектів:

  • економлять кошти;
  • пришвидшують терміни зведення, оскільки непотрібно буде витрачати час на розробку індивідуального проекту;
  • можна вносити будь-які корективи, щоб будинок повністю відповідав Вашим бажанням;

Зважте всі плюси і мінуси проекту та чітко визначте ті речі, які бажаєте змінити, щоб в майбутньому готова оселя була для Вас комфортною, повністю відповідала всім очікуванням та приносила справжню насолоду.

На етапі планування потрібно враховувати наступне:

  • особливість грунтів;
  • специфіку ландшафту;
  • відстань до підземних вод;
  • те, де проходять або будуть проходити комунікації (якщо їх потрібно проводити з нуля).

Якщо Ви вибрали готовий проект, обов’язково з’ясуйте всі нюанси чи підійде він для Вашої ділянки. Навіть такі, здавалося б, дрібні нюанси як розташування будинку відносно світла суттєво вплинуть на Ваш комфорт в майбутньому.

Наприклад, якщо та частина споруди, яка матиме просторі кімнати з великими вікнами буде захована від сонця, то приміщення не отримуватимуть достатнього світла і потребуватимуть додаткового освітлення, а це зумовить більші витрати коштів на електроенергію. Ці деталі обов’язково потрібно брати до уваги при будівництві.

Підсумки

Як бачите, вибір готового проекту теж потребує достатньо часу та уваги, а розробка індивідуального планування займе кілька місяців.

Однак, будинок споруджується на кілька років або й на все життя. Тому вибирати слід відповідально.

Не думайте, що індивідуальна розробка проекту дає гарантію спорудження якісної будівлі. Уважно вибирайте архітектора, поцікавтесь відгуками інших клієнтів. Не шукайте дешевих проектів, які можуть виявитися зовсім ненадійними.

Щоб уникнути можливих ризиків ще на етапі планування, вибирайте досвідчених спеціалістів, в яких можна бути впевненими. Від цього залежить Ваш комфорт та зручність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!