ТК-Стандарт – компанія нових стандартів якості і надійності
ТК-Стандарт – компанія нових стандартів якості і надійності

ТК-Стандарт – компанія нових стандартів якості і надійності

Кожна технологія будівництва має право на життя. Кожна людина вибирає ту чи іншу технологію для свого будинку, оцінюючи їх (технології) за різними критеріями. Комусь важливо щоб будинок був дуже міцним і витримував гарматний вистріл. Хтось хоче жити у красивому будинку “не як у всіх”. Дехто навпаки, не хоче виділятись серед інших і будує як усі – з цегли чи газоблоків. Проте, у сучасному світі все більше людей переймаються питанням енергоефективності. Адже збудувати – це одне, а вартість утримання будинку – зовсім інше.

Детальніше про технологію каркасного будівництва

Каркасні будинки ще з давніх давен завоювали прихильність людей в багатьох країнах світу.
Для прикладу в Фінляндії, Британії, Німеччині, Японії, країнах Північної Америки щороку будується більше 2-ох млн. каркасних будинків.

Каркасні технології в світі популярні вже більше п’яти століть. За цією технологією будувались і продовжують зводитись не тільки приватні будинки, але й великі, на три-чотири поверхи багатофункціональні будівлі.

Каркасні будинки будуються на основі каркасу з деревини. Утеплювачами при будівництві дерев’яного каркасу можуть бути мінеральна вата, базальтова вата, “Ековата” (целюлоза), пінополістирол або пінополіуретан, а також старовинні екологічні утеплювачі на кшталт камиша, тирси, соломи, коноплі тощо. Варіанти внутрішнього і зовнішнього оздоблення різноманітні, і обмежуються лише уявою і фантазією замовника.

Порівняння теплотехнічних характеристик будинків, збудованих за різними технологіями

Сучасні будинки за технологіями ТК-Стандарт не тільки нічим не поступаються “класичним” будинкам з цегли чи бетону в надійності і довговічності, але й мають цілу низку беззаперечних переваг:​

1. Каркасні будинки не виснажують довкілля.

  • Основний матеріал каркасного будинку – деревина, що є відновлюваним ресурсом. Для каркасного будинку площею 120 м2 потрібно приблизно 20 м3 деревини, що становить приблизно 30 хвойних дерев віком 30-35 років. Служить каркас будинку щонайменше 100 років. Отже, за умови правильного лісового господарства майбутні покоління також матимуть з чого будувати житло.
  • Для того, щоб збудувати будинок з бруса на тих самих 120 м2 потрібно 60 м3 деревини, або 90 дерев.  Тепер можна помножити цю цифру на кількість будинків що будується щорічно і ми отримаємо катастрофічний результат.
  • Говорити про екологічність будинків з цегли чи блоків взагалі не варто. По-перше – основні матеріали для таких будинків випускаються в промислових масштабах, а промисловість ще ніколи не була дружньою до довкілля. По-друге – сировина для виробництва будматеріалів не є відновлюваною. Жоден кар’єр сам по собі ніколи не відновиться, по всьому світу є безліч виснажених та закинутих кар’єрів. По-третє –  такі будинки, є абсолютно не енергоощадні без додаткового утеплення.

2. Швидке зведення і відносно низька собівартість.

  • Завдяки технологіям ТК-Стандарт усі елементи каркасу та більшість елементів оздоблення заготовлюються на виробництві, що суттєво зменшує час проведення робіт на об’єкті.
  • При  будівництві каркасного будинку не використовується габаритна техніка, яка є дорогою в експлуатації. Роботи виконують всього 4 кваліфікованих працівники. Це все і дає значну економію коштів у порівнянні з іншими методами будівництва.

3. Мала ймовірність пошкодження будинку внаслідок конструктивних помилок чи рухів ґрунту.

  • Важкі кам’яні будинки можуть давати нерівномірну осадку і сильно залежать від пучення/просідання ґрунту та конструктиву, що чинить супротив.
  • Велика вага кам’яних будинків може спричинити їх руйнування у випадку конструктивних помилок.
  • Низька вага каркасних будинків разом з дуже жорсткими вузлами конструкцій (розкоси, поперечки, плити OSB) дозволяє зводити об’єкти, що практично не підлягають руйнації.
  • Крім того, у відповідності до стандартів компанії, кожен елемент конструкції каркасного будинку в обов’язковому порядку прораховується на міцність, що в принципі унеможливлює ризики подібного характеру.
  • Історія не пам’ятає жодного випадку обвалу каркасного будинку, проте важкі будівлі, з різних причин падають досить часто, що призводить до трагічних наслідків.

4. Всесезонність будівництва, і оздоблення об’єктів.

  • Технології ТК-Стандарт дозволяють швидко і якісно зводити об’єкти навіть взимку, починаючи від монтажу фундаменту, закінчуючи оздобленням.
  • Кожен елемент конструкції проходить усі стадії обробки (торцювання, антисептикування, нарізання, шліфування, фарбування, скручування) прямо на нашому виробництві. На об’єкт приїжджають готові до монтажу елементи і конструкції.

5. Легкість конструкцій не потребує масивного фундаменту.

  • Частиною технології ТК-Стандарт є фундамент на гвинтових палях. Такий вид фундаменту є більш ніж достатнім для каркасних будинків і відповідає усім вимогам. Крім того, це дозволяє влаштовувати фундамент навіть взимку. Сучасний фундамент на гвинтових палях не тільки міцний і надійний, але й довговічний.

6. Каркасний будинок – енергоефективний.

  • Взимку, каркасний будинок дуже легко підігріти до комфортної температури, оскільки він має високу теплоємкість стін і перекриття і високий рівень теплового захисту.
  • В основі усіх світових практик з будівництва енергоощадних та енергопасивних будинків лежить каркасна технологія будівництва. Нюанси можуть бути лише в способі  та матеріалі утеплення.

7. Можливість створювати найрізноманітніші архітектурні форми.

  • Технології ТК-Стандарт передбачають будівництво будинків різноманітної форми (круглі, спіральні, купольні тощо). Ми не обмежуємо фантазію наших замовників і не прагнемо будувати усім одне і те саме. Навпаки, нам завжди цікаво створювати нові цікаві проекти і втілювати їх.

8. Пожежостійкість.

  • За бажанням замовника елементи каркасного будинку можна обробити пожежозахистом, що дасть додатковий час для евакуації під час пожежі.
  • На відміну від будинків з бруса, в каркасному будинку дерев’яним може бути лише каркас. Зараз на ринку існує безліч негорючих матеріалів для зовнішнього та внутрішнього оздоблення, використавши які, ми залишаємо деревину невидимою в середині стіни. Ймовірність загоряння в стіні, де немає повітря – рівна нулю.

9. Будинок, що дихає.

  • Правильні конструкції каркасних будинків за технологіями ТК-Стандарт, з використанням гідро і пароізоляції, матеріалів зовнішньої обшивки і відповідного типу утеплення (мінеральна вата, Ековата, тощо) дозволяють створювати паронепроникні стіни, що дає ефект “будинку, що дихає”. Дихаючі стіни видаляють надлишкові вологу з будинку без провітрювання і тепловтрат, що створює комфортний мікроклімат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!