Технологія каркасного будівництва ТК-1
Технологія каркасного будівництва ТК-1

Технологія каркасного будівництва ТК-1

Технологія компанії стандарту ТК_1 базується на принципах класичного одинарного каркасу, однак має цілий ряд відмінностей і стосується це практично усіх каркасних вузлів і конструкцій. Також важливим аспектом наших технологій є контрольні крапки, відстань між якими визначається на стадії проектування і строго контролюється під час будівництва. Відповідно до технології ТК_1, каркасні будинки складаються з таких основних частин:

Фундамент

За ініціативою засновників компанії ТК-Стандарт, інженерами-конструкторами проведено аналіз усіх існуючих технологій влаштування фундаменту, з метою визначення найбільш ефективного способу будівництва фундаменту, за усіма параметрами.В результаті, прийнято рішення пропонувати замовникам, як найбільш раціональний спосіб – фундамент на гвинтових палях. Даний спосіб зведення фундаментів міцний, надійний, і унеможливлює проникнення вологи з ґрунту в об’єкт будівництва.

Обв’язка фундаменту

Перша фаза зведення каркасного об’єкту – обв’язка фундаменту. Це перехідна ланка між фундаментом, і самим об’єктом. Обв’язка здійснюється дерев’яними конструкціями («Т» і «Г»-подібні балки), які оброблено смолою, шляхом кріплення до оголовків гвинтових паль, що створює основу для каркасу підлоги.

Каркас підлоги

Каркас підлоги складається зі стандартизованих елементів і конструкцій (лаги, бруски підлоги, поперечки). Конструкції виготовляються на виробничих площадках, на об’єкт подаються згідно планової потреби, і монтуються у відповідності до конструктивних креслень.Особливістю каркасу підлоги за технологією ТК_1 є надійно захищений низ підлоги, що унеможливлює проникнення вологи, гризунів, і в той же час достатньо міцний для облаштування підлоги керамічною плиткою.

Каркас стін

Ключовою перевагою технологій ТК-Стандарт, є міцний і самодостатній каркас. “Класична” технологія каркасного будівництва не передбачає потрібної міцності каркасних стін. Міцність досягається за рахунок використання плит OSB.За технологією ТК_1, комплектація каркасу стін додатково оснащується розкосами і поперечками, що значно підсилюють технологічну міць. Використання плит OSB вже не є обов’язковим. На відміну від інших, «класичних» каркасних стін, наші стіни міцно кріпляться до основи, і не піддаються хитанню.

Каркас перекриття.

Технологія ТК_1 застосовує два типи перекриття в каркасному будинку – на лагах і на фермах. Потрібний технологічний спосіб розраховується виходячи з потрібної несучої здатності, і довжини прольоту. Перекриття, за технологіями ТК-Стандарт, відповідає всім вимогам сучасного цивільного будівництва. Ви не відчуєте жодного скрипу, або гойдання. Будівництво каркасних будинків нашої компанії відрізняється міцністю конструкції.

Каркас даху.

Конструкція каркасу даху, відповідно до технологій ТК_1, лише зовні подібна до звичайного даху. Проте технологія зведення даху побудована за принципово іншими характеристиками. Ми врахували, що дах у сучасних будинках мусить відповідати високим стандартам шумоізоляції, і енергоефективності.Тому, січення крокв , а також відстані між ними, проектуються з врахуванням простору в 200мм для утеплювача, що є достатнім для поглинання шуму, і забезпечення теплового захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!